
Middelhavs grillede laksespyd
FORBEREDELSESTID | 20 MIN |
SERVERER | 4 PERSONER |
DIÆTER | KETO, PALEO, LAV KYLhydrat, LAKTOSEFRI, GLUTENFRI |
INGREDIENSER
- 500g lakse filet fra Bakkafrost
- 3 citroner
- 1 stor squash
- 1 lille rødløg
- ⅔ dl druetomater
- 4 fed hvidløg, hakket
- ⅓ dl olivenolie
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chilipulver
- ¼ tsk coriander
- 1 tsk timian
- 1 tsk oregano
- ¼ tsk røde chiliflager
- 1 tsk dill
- 1 tsk havsalt
- ½ tsk peber
INSTRUKTIONER
TRIN 1
Fjern skindet fra laksefileten og skær det i 5 cm stykker. Pres saften af to af citronerne, og skær den tredje i skiver. Fjern og kassér kernerne. Skær squash og rødløg i tynde skiver.
TRIN 2
Tilsæt alle stykker af laks, grøntsager, hvidløg, tørrede krydderier, olivenolie og citroner til en stor skål og bland det hele forsigtigt sammen. Dæk skålen til med folie og stil marinaden i køleskabet i mindst 20 minutter og højest op til 2 timer.
TRIN 3
Når laksen og grøntsagerne er marineret, spray 12×24 cm metalspyd og tilsæt alt laksen og grøntsagerne til spyddene skiftevis.
TRIN 4
Spray din grill med madlavningsspray, og opvarm den derefter til 180°G. Når grillen er opvarmet, tilsæt spydene til grillen og steg 3-5 minutter på hver side. Laksen bliver lyserød, når den er færdig og får lidt stegeskorpe. Når den er færdig, tages den af grillen og serveres varm med tzatziki sauce.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.