
Laksesuppe i thailandsk stil
FORBEREDELSESTID | 5-10 MINUTTER |
SERVERER | 2 PERSONER |
KOST | GLUTENFRI (VALGFRIT), LAKTOSEFRI (VALGFRIT) |
INGREDIENSER
- 250 gram/9 oz laks uden skind fra Bakkafrost, skåret i 12 små stykker
-
4 spsk limesaft
-
1 rød chili, uden kerner og tyndt skåret
- 4 fed hvidløg
- 1 stk ingefær (ca. 6 cm)
- 1 tsk korianderfrø
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 120 ml kokosmælk
- ½ kop fiskebouillon
- 4 spsk thailandsk fiskesauce
- 200 gram flade risnudler
- En håndfuld broccoli med sprøde stilke
- En håndfuld babymajs
- 2 forårsløg, rensede og hakkede
- Koriander til pynt
INSTRUKTIONER
TRIN 1
Tag en skål frem, læg laksestykkerne i den og tilføj limesaften. Lad det marinere i en halv time ved stuetemperatur.
TRIN 2
Imens laksen marinerer, hakkes de fed hvidløg og tilsættes en blender sammen med chilien, olien, ingefæren og korianderen.Det blendes indtil det får en glat og ensartet tekstur.
TRIN 3
Kom kokosmælk, fiskebouillon og laksestykker på en pandeved middel varme. Bland det hele sammen, og lad det simre i 5 minutter.
TRIN 4
Tilsæt nudlerne og grøntsagerne (babymajs, broccoli og sukkerærter) til panden.
TRIN 5
Steg det i yderligere 5 minutter, og kontroller at laksen er gennemstegt, og at nudlerne er møre.
TRIN 6
Server med forårsløg og koriander som pynt, hvis du bruger det, samt den resterende røde chili og limebåde ved siden af.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.