
Teriyaki laks med soba nudler
FORBEREDELSESTID | 20 MIN |
SERVERER | 2 PERSONER |
DIÆTER | LAKTOSEFRI, GLUTENFRI (VALGFRI) |
Tag laksefileterne ud af køleskabet for at bringe dem til stuetemperatur. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
TRIN 2
Skær rodenderne af forårsløgene og smid dem ud.Skær herefter forårsløgene i tynde skiver på skrå. Adskil de hvide og grønne stykker. Halver pak choien på langs. Skræl og hak ingefæren fint. Bland misopastaen, tamari og ¼ dl vand i en mellemstor skål.
TRIN 3
For at starte bouillonen, varm to teskefulde olie op i en mellemstor gryde ved middelhøj varme, indtil olien er varm. Tilsæt ingefæren og de hvide bunde af forårsløgene. Sauter under omrøring, indtil de er bløde og dufter aromatisk. Tilsæt pak choi, og steg under omrøring i 1–2 minutter, eller indtil den begynder at falde sammen.
TRIN 4
Tilsæt den tørrede wakame, miso-blandingen, tre dl vand og så meget af srirachaen som du ønsker, afhængigt af hvor stærkt du gerne vil have retten til at være. Reducer varmen til medium-lav og lad det simre i 10-12 minutter. Sluk for varmen og smag til med salt og peber.
TRIN 5
Mens bouillonen simrer, dup laksefileterne tørre og krydr med peber på begge sider. I en medium non-stick pande opvarmes to teskefulde olie på medium-høj indtil varm. Tilsæt den krydrede laks og steg i 3-5 minutter på hver side, eller indtil den er brunet. Overfør til en tallerken med et stykke køkkenrulle til at absorbere overskydende fedtstof.
TRIN 6
Mens laksen steges, tilsæt de friske ramen-nudler til gryden med kogende vand. Sørg for at adskille nudlerne under omrøring, og kog dem i præcis to minutter og 30 sekunder. Dræn grundigt og fordel mellem to skåle.
TRIN 7
Fordel bouillonen mellem de to skåle med nudler og top med de kogte laksefileter. Pynt med sesamfrø og grønne toppe af forårsløgene.
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.